۶ علت خنک نکردن کولر گازی

چرا کولر گازی خنک نمی‌کند؟ این مشکل به نوع کولر گازی شما یا برند آن بستگی ندارد. در واقع علت خنک نکردن کولر گازی اسپلیت، دوتیکه، دیواری، پنجره ای، ایستاده یا پرتابل کاملا یکسان است و ما در این مقاله دلیل سرد نشدن اسپلیت سامسونگ، ال جی، گری، اجنرال، جنرال، تراست و … را ذکر می‌کنیم.

 

۱. تنظیمات ترموستات کولر گازی را بررسی کنید

تنظیمات نادرست ترموستات یکی از دلایل رایج برای خنک نکردن کولر گازی به شمار می‌رود. در این مواقع ابتدا دمای کولر را روی مقادیر متفاوتی، در ۵ تا ۶ درجه پایین‌تر از دمای اتاق تنظیم کنید و عملکرد دستگاه را بررسی کنید.

همچنین به روشن شدن کمپرسور و فن بیرونی دقت داشته باشید. در صورتی که ایراد از ترموستات باشد، باید برای تعمیر یا تعویض این قطعه اقدام کنید.

 

 

۲. کندانسور کولر گازی را تمیز کنید

کندانسور بخشی از سیستم کولر گازی است که وظیفه انتقال گرمای مبرد درون لوله‌ها به هوای محیط بیرونی را دارد و موجب خنک شدن مبرد درون لوله‌ها می‌شود.

در صورتی که کندانسور معیوب باشد، یا انتقال حرارت از مبرد به هوا به درستی انجام نشود، گاز موجود خنک نشده و در سیکل سرمایش کولر گازی اختلال به وجود می‌آید.

بنابراین می‌تواند علت سرد نکردن کولر گازی پنجره‌ای، اسپلیت و ایستاده شما باشد.

اگر کندانسور ایراد داشته باشد، راه حل تماس با تعمیرکار کولر گازی جهت عیب یابی و تعمیر کندانسور است. در بسیاری از مواقع دلیل خنک نکردن اسپلیت به کثیف بودن کویل‌های کندانسور و تجمع گرد و خاک و آلودگی روی آنها مربوط می‌شود.

در این حالت تمیز کردن کندانسور می‌تواند مشکل باد گرم کولر گازی شما را حل کند.

 

 

۳. فیلتر هوای کولرگازی را از نظر انسداد و گرفتگی بررسی کنید

به مرور زمان ذرات گرد و خاک و آلودگی‌های موجود در هوا توسط فیلترها جذب شده و روی آنها جمع می‌شوند. اگر تجمع آلودگی زیاد باشد، می‌تواند سبب گرفتگی مسیر باد شود.

این مورد یکی از دلایل خنک نکردن کولر گازی است که به راحتی برطرف می‌شود. اگر علت خنک نکردن کولر گازی انسداد و کثیفی فیلترهوا باشد، باید برای شستشو یا تعویض آنها اقدام کنید.

تعمیرات و نصب کولرگازی و اسپیلت

۴. میزان گاز مبرد را بررسی کنید

مبرد یا گاز کولر گازی تاثیر بسیار مهمی در عملکرد سیستم دارد. از طریق تغییرات دمایی همین گاز، عملکرد سرمایشی و خنک سازی کولر گازی اتفاق می‌افتد.

بنابراین نشت گاز یا کمبود گاز کولر گازی سریعا در کاهش میزان خنکی باد کولر خود را نشان می‌دهد. به طور معمول در بسیاری از مواقع نشت گاز کولر از دید شما پنهان می‌ماند.

ممکن است نشتی کوچکی در سیستم وجود داشته باشد که در طی مدت زمان طولانی‌تری گاز موجود را به مرور کم کند. در هر صورت، یکی از رایج‌ترین موارد علت خنک نکردن کولر گازی کمبود مبرد است که از طریق شارژ گاز کولرگازی قابل رفع است.

توجه داشته باشید که ابتدا سیستم کولر گازی را باید عیب یابی کرده و پس از تشخیص کمبود گاز به دنبال نشتی سیستم و رفع نشتی آن باشید. سپس مراحل وکیوم کردن و شارژ را ادامه دهید.

علائمی همچون برفک و یخ زدن لوله های اسپیلت و زمان طولانی کارکرد دستگاه، در کنار کم شدن خنکی باد کولر گازی، می تواند در تشخیص اولیه کمبود مبرد به شما کمک کند.

 

 

۵. ظرفیت کولر گازی را بر اساس اندازه محیط انتخاب کنید

معمولا اشتباهی که افراد در انتخاب ظرفیت کم کولر گازی برای خنک سازی خانه خود انجام می‌دهند، علت گرم بودن باد کولر گازی است.

در این حالت دستگاه قادر به رساندن دمای محیط به دمای تنظیم شده نبوده و دستگاه به صورت یکسره در حال کار خواهد بود.

لذا نه تنها مشکل سرد نشدن اتاق توسط کولر وجود دارد، بلکه پس از مدتی به دلیل فشار زیاد روی کمپرسور، خرابی و از کار افتادن کولر گازی نیز دور از انتظار نخواهد بود.

 

 

۶. از سالم بودن موتور یا کمپرسور مطمئن شوید

کمپرسور یا موتور کولر گازی بخش مهمی از سیستم است که در صورتی که در سلامت کامل نباشد، بدون شک در کارکرد دستگاه مشکل ایجاد کرده و می‌تواند دلیل این باشد که چرا کولر گازی باد خنک نمی‌زند.

بررسی کمپرسور را می‌توان از طریق انجام تست سلامت کمپرسور پیگیری کرد. توصیه می شود برای تعویض کمپرسور کولر گازی حتما از یک تکنسین متخصص راهنمایی بگیرید.

در این مقاله در رابطه با مشکل خنک نکردن کولر گازی و اینکه چرا کولر گازی باد گرم می‌زند، صحبت کردیم و ۶ علت احتمالی برای این مشکل را به همراه راه حل‌های رفع هر یک بیان کردیم.

اگر کولر گازی خنک نمی‌کند و باد گرم می‌زند، دستگاه را خاموش کرده و به دنبال علت سرد نشدن باد کولر باشید و در صورتی که خودتان قادر به رفع مشکل نبودید، حتما از متخصص کمک بگیرید.

قبل از تماس با تعمیرکار، می‌توانید خودتان این کارها را انجام دهید:

  • بررسی فیلتر هوا: فیلتر هوا را از کولر خارج کرده و آن را تمیز یا تعویض کنید.
  • بررسی ترموستات: اطمینان حاصل کنید که ترموستات به درستی تنظیم شده است و دمای مورد نظر را نشان می‌دهد.
  • بررسی سیم‌کشی و اتصالات: سیم‌ها و اتصالات را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی وجود ندارد.

اگر این کارها مشکلتان را حل نکرد، بهتر است با یک تکنسین متخصص برای تعمیر کولر گازی تماس بگیرید. تکنسین می‌تواند مشکل را دقیقاً تشخیص داده و اقدامات لازم برای تعمیر کولر را انجام دهد.

چرا باید با یک تکنسین تماس گرفت؟

  • تشخیص دقیق مشکل: تکنسین‌ها با تجهیزات و دانش فنی خود می‌توانند مشکل را به سرعت و دقت تشخیص دهند.
  • تعمیر حرفه‌ای: تکنسین‌ها با استفاده از ابزارهای مناسب و قطعات اصلی، کولر شما را به طور حرفه‌ای تعمیر می‌کنند.
  • تضمین کیفیت: بسیاری از تکنسین‌ها خدمات خود را تضمین می‌کنند.

توجه: برخی از مشکلات کولر گازی نیاز به تعمیرات پیچیده دارند و بهتر است توسط افراد متخصص انجام شوند. بنابراین، اگر در مورد تعمیر کولر خود مطمئن نیستید، حتما با یک تکنسین تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *